Michelinské Allegro se v únoru představí jako Cottocrudo

Jediná restaurace v ČR, která se pyšní oceněním hvězdy od Michelinu Allegro v pražském hotelu Four Seassons projde koncem letošního roku kompletní přeměnou včetně svého názvu. Zbrusu nová restaurace pod novým názvem Cottocrudo bude otevřena koncem února příštího roku. Z restaurace odešel do hotelu stejného řetězce v ruském Petrohradu šéfkuchař Andrea Accordi, kterého na postu šéfkuchaře nahradil Richard Fuchs, který v současné době se svým nově složeným týmem horlivě pracuje na zcela novém konceptu restaurace. Restaurace Allegro je uzavřena od 1. listopadu.

 

Restaurace Cottocrudo nabídne autentickou italskou kuchyni, více kulinářských experimentů, nové menu a také nový interiér. „Cotto znamená italsky vařený, crudo syrový. Budeme nabízet menu vařených jídel, ale také crudo – bar se sushi po italsku s výběrem různých příloh a omáček. Naším záměrem bylo jméno odlehčit, aby znělo mladě, svěže a moderně,“ vysvětlil nový název restaurace ředitel pražského hotelu Four Sessons René Bauchamp.

 

Další vítanou změnou bude určitě to, že do restaurace Cottocrudo budou moci lidé chodit vchodem z Veleslavínovy ulice, takže nebudou muset procházet hotelem, jak tomu bylo doposud u Allegra.

 

O nový interiér se postará vyhlášené kalifornské architektonické studio EDG, které stojí například za interiérem restaurace Culina v Los Angeles. Jak na změnu interiéru, menu a názvu budou reagovat inspektoři z Michelinu zatím není jasné.

 

Klíčová slova: Praha, Petrohrad, Los Angeles

 

Publikováno: 16.11.2011
Autor: Miroslav Tryner

Diskuze: Michelinské Allegro se v únoru představí jako Cottocrudo

V diskusi zatím není žádný komentář...

Vaše jméno
Komentář
Přidat komentář

Nejčtenější články





© 2008-2024 TripZone.cz ®, CMC Online s.r.o. Jakékoliv užití textů vč přepisů, užití obrázků a dalšího obsahu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Kontakt  Nahlásit Chybu
 
TOPlist