Prague Food Festival 2015 bude zahájen 29. května

Prague Food Festival se koná od 29. do 31. května

Prague Food Festival se koná od 29. do 31. května

Od 29. května do 31. května se v Královské zahradě Pražského hradu bude konat již 9. ročník Prague Food Festivalu, což je největší gastronomická akce roku, která se v naší zemi koná. Vstupenky v předprodeji stojí 450 korun, na místě se budou prodávat za 500 korun.

Ochutnáte 26 nejrozmanitějších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2015. Jelito ze zauzeného jazyka, chřestové gazpacho s listy z břízy nebo hovězí Picanhu s játry a ledvinkami. Vychytané farmářské delikatesy. Čokoládové pralinky třeba s česnekem nebo chilli.

 
Letošními novinkami jsou určitě podniky, jež se ještě nikdy festivalu neúčastnily. La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech). 

Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu De'Longhi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve 40 stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů.

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii a zatančíte si v rytmu Karibiku, případně si můžete lážo plážo oddechnout v Rauch Grand Lehárně.

V programu "Zdravá cesta" poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost vidět např.: michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Ochutnáte také čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem. Pro příznivce sportu bude jistě zajímavé otestovat menu “Fotbalových lvíčat”, tedy reprezentantů do 21 let.

zdroj: praguefoodfestival.cz

Klíčová slova: Praha

 

Publikováno: 21.05.2015
Autor: Miroslav Tryner

Diskuze: Prague Food Festival 2015 bude zahájen 29. května

V diskusi zatím není žádný komentář...

Vaše jméno
Komentář
Přidat komentář

Nejčtenější články





© 2008-2024 TripZone.cz ®, CMC Online s.r.o. Jakékoliv užití textů vč přepisů, užití obrázků a dalšího obsahu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Kontakt  Nahlásit Chybu
 
TOPlist