Výlov rybníka Rožmberk, foto: trebonsko.cz |
Od pátku 14. října do neděle 16. října 2016 ožije nejznámější jihočeská hráz rybníka Rožmberk slavnostním výlovem. Návštěvníci zde mohou spatřit nejen tradiční rybářské řemeslo, ale také ochutnat rybí speciality ze široké gastronomické nabídky. Kromě rybí polévky, filetů z ryb, kapřích hranolek, mohou návštěvníci ochutnat také řízky třeboňských baštýřek a Jihočeské Jerky ze sušeného rybího masa.
Pod hrází rybníka Rožmberk bude připraveno zázemí pro dětské návštěvníky v podobě dětského koutku, možnost chytání ryb na sádkách, ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky na sádkách. Návštěvníci také mohou zhlédnout malé muzeum rybářství. Účast na výlovu přislíbil sám pan Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan.
Výlov bude probíhat tradičním způsobem. Začne vždy ráno v 7 hodin prvním zátahem. Následuje třídění, vážení, nakládání... A druhý zátah? Bývá kolem jedenácté hodiny.
Návštěvníci uvidí nejen tradiční rybářské řemeslo při výlovu v praxi, ale také ochutnají rybí speciality ze široké gastronomické nabídky. děti si zasoutěží a ani domů se nepojede s prázdnou, neboť samozřejmostí je prodej živých ryb přímo u hráze a za zajímavou cenu.
zdroj: trebonsko.cz
Klíčová slova: Česká republika
V diskusi zatím není žádný komentář...
|
||||||||||||||